Οδηγός φροντίδας χρυσών & ασημένιων κοσμημάτων

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΑ | Αγορά Χρυσού | Ενέχυρο, Πώληση, Χρυσές Λίρες, Χρυσά Κοσμήματα, Νομίσματα στην Θεσσαλονίκη

Τα χρυσά και ασημένια κοσμήματα αλλά και αντικείμενα, μπορεί να είναι ανθεκτικά στο χρόνο, αλλά με το πέρασμα του χρόνου πέρα από το ότι είναι διαχρονικά και δεν είναι ποτέ εκτός στυλ, χάνουν σίγουρα την λάμψη τους.

Για να διατηρήσουν τη λάμψη και την ομορφιά τους, δείτε παρακάτω τον σωστό οδηγό για τον καθαρισμό και την φύλαξη των κοσμημάτων και των αντικειμένων σας!

Συμβουλές καθημερινής φροντίδας

  1. Λόγο ότι είναι μαλακά μέταλλα, κατά την διάρκεια υψηλής έντασης και επαφής ( για παράδειγμα αθλητικούς αγώνες), θα πρέπει να αφαιρείτε τα κοσμήματα (ρολόγια, βραχιόλια, κολιέ κτλπ) που φοράτε για να μην χτυπηθούν και γρατζουνιστούν.
  2. Κατά την διάρκεια οικιακών εργασιών με χημικά προιόντα και καθαριστικά, θα πρέπει να βγάλετε τα κοσμήματά σας, για να μην καταστρέψετε το φινίρισμά τους με τα οξέα που έχουν τα καθαριστικά.
  3. Αποφεύγετε, να φοράτε τα κοσμήματά σας, στο μπάνιο, στην θάλασσα και στην πισίνα λόγο του ότι το χλώριο, είναι ο χειρότερος εχθρός του χρυσού μιας και θα αποδυναμώσει τη δομή του κοσμήματος.
  4. Κατά την χρήση μακιγιάζ, αρωμάτων, λοσιόν σώματος κτλπ, θα πρέπει να τα βάλετε, πριν φορέσετε τα κοσμήματά σας, για να περιορίσετε την έκθεσή τους με χημικά στοιχεία.

Συμβουλές καθαρισμού

  1. Μετά την χρήση τους, λόγο της λιπαρότητας του δέρματος, τη σκόνη και το μακιγιάζ, θα πρέπει να τα μουλιάσετε για 3 ώρες και μετά να τα τρίψετε απαλά με μια μαλακή βούρτσα (οδοντόβουρτσα για παράδειγμα).
  2. Για να τα καθαρίσετε γρήγορα, μπορείτε να τα τρίψετε απαλά με μια οδοντόβουρτσα και λίγη οδοντόκρεμα, τέλος να τα ξεβγάλετε με νερό και να τα σκουπίσετε με ενα καθαρό πανί.
  3. Μπορείτε να τα καθαρίσετε με διάλυμα αλκοόλης ιδανικό για τον καθαρισμό και την απολύμανση κοσμημάτων, αρκεί να είναι εγκεκριμένα από τα κοσμηματοπωλεία. Αποφεύγετε την χλωρίνη!
  4. Τέλος, μπορείτε να κάνετε ετήσιους καθαρισμούς (προτείνεται κάθε 6 μήνες), στην αλυσίδα καταστημάτων μας Gold & Silver Money ή σε κάποιο κοσμηματοπωλείο που εμπιστεύεστε και να ελέγχετε για χαλαρά κομμάτια και ζημιές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *