Τα καράτια και το βάρος των διαμαντιών

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΑ | Αγορά Χρυσού | Ενέχυρο, Πώληση, Χρυσές Λίρες, Χρυσά Κοσμήματα, Νομίσματα στην Θεσσαλονίκη

Τι σημαίνει καράτι στα διαμάντια;

Ένα καράτι είναι μια μονάδα μέτρησης που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό του βάρους ενός διαμαντιού. Το «καράτι» είναι μια ειδική λέξη για τη βιομηχανία διαμαντιών και για το βάρος μιας διαμαντένιας πέτρας. Ένα καράτι είναι ίσο με 200 χιλιοστόγραμμα, για παράδειγμα, μια πέτρα 5 καρατίων θα ζυγίζει 1 γραμμάριο.

Οι άνθρωποι συχνά υποθέτουν λανθασμένα ότι το μέγεθος ενός διαμαντιού είναι συνώνυμο με το βάρος του σε καράτια, αν και αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Όπως ένα ανθρώπινο σώμα όσο περισσότερο το βάρος, τόσο πιθανότερο είναι το μέγεθος, αλλά και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν επίσης το μέγεθος. Ο τρόπος με τον οποίο κόβεται το διαμάντι θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη διάμετρο και τη λάμψη του διαμαντιού. Τα διαμάντια με φτωχότερη περικοπή (για παράδειγμα, αλλαγή βάθους ή παχιά ζώνη) θα διατηρήσουν το βαρύ τους βάρος αλλά «κρυμμένα» στη βάση του διαμαντιού με λιγότερη επιφάνεια στην κορυφή, ώστε να φαίνονται μικρότερα.

Δείτε παρακάτω ένα διάγραμμα βάρους διαμαντιού, καρατίων και το μέγεθος διαμέτρου ενός στρογγυλού διαμαντιού.

Πώς ξεκίνησε το σύγχρονο σύστημα καρατίων των διαμαντιών;

Το σύγχρονο σύστημα καρατίων ξεκίνησε με τους σπόρους χαρουπιού – έναν σπόρο από ένα δέντρο που μεγαλώνει στη Μεσόγειο και έχει λοβό φρούτων που περιέχουν πολλούς σπόρους. Αυτοί οι πολύ πρώτοι έμποροι πολύτιμων λίθων χρησιμοποίησαν μικρούς ομοιόμορφους σπόρους ως αντίβαρα για να εξισορροπήσουν τις κλίμακες τους. Το σύγχρονο σύστημα καρατίων με διαμάντια υιοθετήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1913 και άλλες χώρες ακολούθησαν αργότερα αργότερα. Σήμερα, ένα καράτι διαμαντιού ζυγίζει ακριβώς το ίδιο σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *