Γιατί τα Rolex ρολόγια είναι τόσο ακριβά;

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΑ | Αγορά Χρυσού | Ενέχυρο, Πώληση, Χρυσές Λίρες, Χρυσά Κοσμήματα, Νομίσματα στην Θεσσαλονίκη

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ένα Rolex ρολόι είναι τόσο ακριβό; Μια από τις πιο δημοφιλείς μάρκες στον κόσμο, αυτά τα ελεβετικά ρολόγια πολυτελείας, είναι ο φθόνος ορισμένων και το απαραίτητο ρολόι για όλους. Αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί απαιτούν τόσο υψηλή τιμή; Τι τους κάνει καλύτερους;

Ανάλυση τιμής

Πρώτα από όλα, αν θέλετε να μάθετε γιατί η μάρκα Rolex είναι τόσο ακριβή, ίσως θελήσετε να παρακολουθήσετε αυτήν την επίδειξη της αποσυναρμολόγης του Rolex Submariner. Το βίντεο δείχνει τις πολυπλοκότητες που εμπλέκονται στην κατασκευή του ρολογιού με εξαιρετική λεπτομέρεια.

Όπως μπορείτε να δείτε, είναι κυριολεκτικά ένα έργο τέχνης που αποτελείται από εκατοντάδες ή και χιλιάδες μεμονωμένα μέρη. Υπό αυτή την έννοια, τα Rolex μπορούν να συγκριθούν με vintage ρολόγια όπως αυτά που δημιούργησε η Patek Philippe.

Μπορούν πραγματικά να δικαιολογήσουν το κόστος τους;

Αν και τα ρολόγια Rolex απαιτούν πολλά χρήματα, πιθανός να μην βρείτε αντίστοιχο προιόν με την ίδια ποιότητα κατασκευής και χαμηλής τιμής. Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον γεγονός και ένας καλός λόγος για ένα άτομο να το αγοράσει. Παρόλο που η Rolex ανέπτυξε, με την πάροδο του χρόνου, ένα όνομα τόσο για την ποιότητα όσο και για το κύρος, τείνουν να παράγουν μηχανικά ρολόγια, τα οποία από τη φύση τους, είναι εξαιρετικά χρονοβόρα στην παραγωγή. Τα μηχανικά ρολόγια, όχι μόνο τα Rolex, έχουν γενικά υψηλότερη τιμή λόγω της φύσης του προϊόντος. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένα Rolex είναι τόσο ακριβό, ας ρίξουμε μια ματιά.

Τα ρολόγια Rolex έχουν υψηλό κόστος παραγωγής

Η ωρολογοποιία είναι ένα απαιτητικό επάγγελμα και αυτά τα μοντέλα είναι το καλύτερο παράδειγμα. Ένα ρολόι Rolex έχει πολύ υψηλό κόστος ανάπτυξης εντός του σχεδιασμού και της χειροτεχνίας. Όχι μόνο κοστίζει πολύ για την ανάπτυξη του σχεδιασμού των κινήσεων και τη συναρμολόγηση τους, αλλά και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην πραγματική κατασκευή δεν είναι επίσης φθηνά. Η Rolex έχει ακόμη και το δικό της τμήμα εργαστηρίων. Αυτές είναι καλά εξοπλισμένες και άκρως επαγγελματικές εγκαταστάσεις. Περνούν το χρόνο τους αναπτύσσοντας πιο αποτελεσματικές μεθόδους κατασκευής, αλλά και νέες τεχνικές για να συνεχίσουν να βρίσκονται μπροστά. Χρησιμοποιούν ακόμη και μερικά εξαιρετικά εξελιγμένα και ευαίσθητα κομμάτια, όπως ηλεκτρονικά μικροσκόπια και φασματόμετρα αερίου.

Η κατασκευή μηχανικών ρολογιών είναι ακριβή

Οι μηχανικές κινήσεις ρολογιών δεν είναι ό,τι πιο φθηνό να φτιαχτεί. Λόγω του μικρού μεγέθους των περισσότερων εξαρτημάτων, υπάρχει υψηλό ποσοστό αστοχίας κατά τη συναρμολόγηση και την κατασκευή. Τα περισσότερα εξαρτήματα είναι ακόμη και γυαλισμένα και τελειωμένα με το χέρι. Επίσης, σημαντικό παράγοντα στην αύξηση του κόστους παραγωγής είναι και η χώρα κατασκευής, η Ελβετία, όπου οι μισθοί είναι πιο γεναιόδωροι.

Παρά την τεράστια τιμή τους σε σύγκριση με άλλα ρολόγια, πληρώνετε πραγματικά πολύ περισσότερα από ό, τι πληροί τα μάτια. Τα ρολόγια Rolex δεν είναι απλώς ένα πρακτικό αντικείμενο, αλλά είναι επίσης μια κυριολεκτική σύντηξη της τέχνης της μηχανικής και των ρολογιών. Οι συλλέκτες αγαπούν απλά αυτό το εμπορικό σήμα και θα πληρώσουν πολλά χρήματα για να το φορέσουν. Στην πραγματικότητα, τα Rolex Daytona κατέχουν ρεκόρ για το πιο ακριβό ρολόι χειρός που πωλείται σε δημοπρασία.

Το ρολόι από ανοξείδωτο ατσάλι ανήκε στον Paul Newman και πωλήθηκε στο Phillips Auction House της Νέας Υόρκης για 17,8 εκατομμύρια δολάρια, κερδίζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των Bao Dai Rolex (5 εκατομμύρια δολάρια) και Patek Phillipe (11 εκατομμύρια δολάρια). Το Paul Newman’s Rolex είναι απλώς ένα παράδειγμα πόσο ξεχωριστό είναι αυτό το brand.

Για να απαντήσουμε λοιπόν στην ερώτηση “Γιατί ένα Rolex είναι τόσο ακριβό;”, οι άνθρωποι πρέπει να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν την κατασκευή, το κόστος υλικού και το χρόνο που καταναλώνεται σε κάθε κομμάτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *